112tarot.nl - de ultieme gids voor spirituele ontwikkeling

Een reis door de wereld van Orakelkaart readingen

Welkom bij 112tarot.nl, uw online bestemming voor inzichten, wijsheid en begeleiding op uw levenspad. Tarotkaarten zijn al eeuwenlang een krachtig hulpmiddel om een dieper inzicht te krijgen in onze gedachten, emoties en situaties. Wij nodigen u uit om de mystieke wereld van tarot te verkennen en uw eerste kaartlegging gratis te ervaren.
Wat kunnen wij voor u doen? Meer lezen

Rider Waite Tarot: een raam naar de verborgen aspecten van het leven

Om Tarotkaarten te leren lezen heb je een combinatie van kennis en intuïtie nodig, en dat kan iedereen ontwikkelen. tarot of issis. Volg de stappen hieronder om je vaardigheden als Tarotlezer te ontwikkelen, zodat je inzicht en begeleiding kan bieden aan mensen die dat willen, of om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling.

Je hebt de tarot ontdekt en wilt tarotkaarten leren lezen. Je koopt een set tarotkaarten en een boek. Je bladert haastig door het boek, want je barst van de vragen waar je antwoord op wilt. Je schudt de tarotkaarten en trekt één of drie kaarten om snel een antwoord op je eerste vraag te krijgen.

hogepriester tarottarot liefde ja nee


Als tarot erg nieuw voor je is, heb je waarschijnlijk moeite om de kaarten in het boek te vinden, omdat je nog niet bekend bent met de opbouw van de tarot. En hoe zat dat ook alweer met die Romeinse cijfers? Maar goed, na enig zoeken, vind je de beschrijving voor je eerste getrokken tarotkaart. tarot zen.

Of je hebt heel enthousiast een dik boek over Tarot gekocht en de beschrijving voor je getrokken tarotkaart is drie pagina’s lang en gaat over van alles en nog wat. De meeste beginners hebben de ervaring dat de gegeven beschrijving geen antwoord geeft op de gestelde vraag. Je kunt het gevoel hebben dat er geen touw aan vast te knopen is.

De verbindende kracht van Trauma Herstel in ons bestaan

tarot dagkaart horoscooptarot voor beginners


Om het leren duiden van tarotkaarten onder de knie te krijgen, leende ik stapels boeken uit de bibliotheek en kocht er nog veel meer. Door al die boeken raakte ik alleen maar meer in verwarring. Iedere auteur had zo zijn eigen visie en ik kreeg de rode draad om de tarot te begrijpen maar niet te pakken.

Bovendien, waar moest ik beginnen? Met welke betekenissen? Wat ik nodig had was structuur. Die structuur of werkwijze heb ik toen maar zelf bedacht. Deze methode maakt het leren kennen van de tarotkaarten heel gemakkelijk en je hoeft nauwelijks iets uit je hoofd te leren. Stap 1: Het geheel overzien, opbouw van de Tarot, Stap 2: Het juiste tarotboek, Stap 3: De tarotkaarten stap voor stap leren kennen, Stap 4: Steekwoorden en een verhaaltje, Stap 5: Tarotleggingen oefenen, Stap 6: Herhaling en verder Bekijk eerst alle kaarten en de opbouw van het tarotspel.

Tweeëntwintig hiervan behoren tot de Grote Arcana. Arcana is Latijn voor geheimen. Deze tarotkaarten verwijzen naar de ‘grote geheimen van het leven’. Hiertoe behoren o. a. de welbekende tarotkaarten De, Magiër, De Wereld en de Dwaas De overige zesenvijftig tarotkaarten behoren tot de Kleine Arcana, ofwel de kleine geheimen. Meestal duiden de Kleine Arcana-kaarten op zaken die jezelf in de hand hebt.

duivel tarotosho tarot


Iedere serie telt veertien kaarten - tarot leggingen. Tien genummerde kaarten van aas tot en met 10 en vier figuurkaarten: Koning, Koningin, Ridder en Page (ook vaak schildknaap genoemd). Soms, zoals in mijn cursusboek Tarot Stap voor Stap, worden deze kaarten in een apart hoofdstuk behandeld en niet samen met de getalskaarten. Ze zijn ook wezenlijk anders.

Leidraad voor het navigeren door de wereld van De Maan TarotAls je net zoals ik een hele stapel boeken hebt over tarot, kies er dan één uit om mee aan de slag te gaan. Het beste is een boek te kiezen dat niet te uitgebreid is, maar wel de symbolen bij naam noemt. Door de symbolen te begrijpen gaat een afbeelding namelijk voor je leven.

Voor de Rider Waite Tarot kan ik het boek Tarot Sleutels tot Inzicht van Eleonora Oldenburger van harte aanbevelen of mijn Tarotcursus Tarot Stap voor Stap Voor Beginners. De proefles is gratis en kun je direct mee beginnen! Wil je een ander tarotspel leren kennen, bijvoorbeeld de Crowley Tarot, dan heb je een boek nodig specifiek gericht op die tarot.

Nu je de tarotkaarten hebt bekeken en een idee hebt hoe het spel in elkaar zit, begin je met de eerste serie getalskaarten. Bijvoorbeeld de Pentakels. Het eerste dat je wilt weten is wat de symbolische betekenis is van het Pentakel, omdat dit het symbool is dat alle kaarten in deze serie met elkaar verbindt.

Vervolgens ga je tarotkaart Pentakels Aas bekijken. Wat zijn de sleutelwoorden die je tarotboek geeft voor deze kaart? Kun je zien hoe de afbeelding en de symbolen op de kaart, deze sleutelwoorden ondersteunen? Hierdoor gaat de afbeelding voor je leven en is het niet meer ‘zo maar’ een afbeelding met een willekeurig aantal betekenissen.

De wijsheid van Tarot Dos Anjos Gratis: een diepgaande gids

Tarot lezen wordt plaatjes lezen. Vervolgens onderzoek je de andere negen tarotkaarten in deze serie. Wanneer je op bovenstaande wijze, greep hebt gekregen op de eerste tien tarotkaarten, leg je ze allemaal naast elkaar en bedenk je 1 of 2 steekwoorden die voor jou de betekenis van de betreffende tarotkaart samenvatten.

Denk maar terug aan die ‘onthoud-spelletjes’, zoals dat dienblad met een groot aantal verschillende voorwerpen erop. Als je er een verhaal van kon maken, met enige logica erin, dan was het veel gemakkelijker om die voorwerpen die niets met elkaar te maken hadden, te onthouden. Wat ik ‘zie’ in de serie van Pentakels is dat er bij Pentakels Aas een begin wordt gemaakt.

Pentakels 2 duidt op oefenen. Oefening baart kunst. Pentakels 3 kan duiden op het afleggen van een proeve van bekwaamheid. Ik ben trots op het behaalde resultaat (Pentakels 4). Maar ik durf niet zo goed in de openbaarheid te treden met mijn werkt uit angst dat ik niet goed genoeg ben (Pentakels 5). dagkaart tarot gratis.

De verkoop van mijn werk levert pecunia op, maar valt me toch tegen (Pentakels 7). Ik ga door met aquarellen en wordt er steeds beter in (Pentakels 8). Pentakels 9 duidt erop dat ik een superster ben geworden in het aquarellen. Ik besluit er cursus in te gaan geven (Pentakels 10).

Duik in de wereld van Tarot Legging

Je hebt nu tien kaarten bestudeerd en je kunt gerust met deze 10 kaarten een kleine legging oefenen. Het drie-kaarten-tarotlegpatroon is hiervoor uitermate geschikt. De eerst getrokken kaart leg je links op positie 1 en die zegt iets over het verleden met betrekking tot de vraag. De tweede kaart, komt in het midden te liggen en zegt iets over het heden en de derde kaart leg je rechts (positie 3) en die zegt iets over de toekomst.

horoscoop tarottarot deck


Wanneer je bezig bent met de Pentakels, kun je bijvoorbeeld vragen hoe het staat met je financiën, of naar een talent dat je aan het ontwikkelen bent. Grijp niet direct naar je tarotboek, maar probeer de kaarten eerst uit je hoofd te duiden. Kijk rustig naar de afbeelding. Wat zie je en hoe kun je dat in verband brengen met de positie waar de kaart ligt en je vraag.

Bestudeer de fascinerende wereld van parapsychologie, ontdek je levensdoel door middel van praktijken en lees meer over meer informatie over en ontgrendel paranormale krachten.

Voor wie zich wil verdiepen in de fascinerende wereld van paranormale krachten, zijn er verschillende manieren om jezelf onder te dompelen in deze verborgen krachten. Astrologie verschaffen een duidelijk beeld van jouw levenspad. Indien je geïnteresseerd bent in het begrijpen van jezelf, zodiac is een complete handleiding over jouw eigen pad in het leven. Als je je eigen levensdoel wilt ontdekken, dan kun je gebruik maken van spirituele technieken die je daarbij kunnen ondersteunen. Met deze technieken kun je ontcijferen wat jouw ware roeping is.

Pentakels 4 duidt op iemand die alles goed probeert vast te houden. Hij zit op zijn geld. Door zijn afgeslotenheid ziet hij misschien niet hoe hij zijn financiële positie kan verbeteren. Anderzijds is het ook mogelijk dat je in het verleden zuinig aan bent gaan doen, waardoor je situatie aan het verbeteren is.

Kan iedereen tarot kaarten leggen?

Ja, iedereen kan tarot kaarten leggen. Het vereist geen speciale gaven of talenten, maar wel enige kennis van de betekenis van de kaarten en oefening om vertrouwd te raken met de verschillende leggingen en interpretaties.

Welke tarot kaarten voor beginners?

De Rider-Waite tarot is een goede keuze voor beginners, omdat dit een van de meest bekende en bestudeerde tarotdecks is. De afbeeldingen zijn duidelijk en gemakkelijk te begrijpen, en er zijn veel bronnen beschikbaar om de betekenis van de kaarten en de leggingen te leren.

Wat kun je doen met tarot kaarten?

Met tarot kaarten kun je inzicht krijgen in jezelf, je leven en je relaties. Ze kunnen worden gebruikt voor zelfreflectie, het verkennen van verschillende situaties, het nemen van beslissingen, of het zoeken naar begeleiding en advies. Tarot kaarten zijn geen instrument om de toekomst te voorspellen, maar eerder een manier om jezelf en je leven beter te begrijpen.

Welke vragen kun je stellen bij tarot?

Je kunt allerlei vragen stellen bij tarot, zolang ze open zijn en niet gericht op het verkrijgen van een simpel ja of nee antwoord. Enkele voorbeelden zijn: Wat kan ik doen om mijn relatie te verbeteren? Hoe kan ik beter omgaan met deze moeilijke situatie? Wat zijn mijn sterke punten en hoe kan ik deze benutten? Welke stappen kan ik nemen om mijn doelen te bereiken?

Kun je tarotkaarten voor jezelf leggen?

Ja, je kunt tarotkaarten voor jezelf leggen. Het is een geweldige manier om aan zelfreflectie te doen en inzicht te krijgen in je eigen leven en situaties. Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn met jezelf tijdens het proces en te proberen je interpretaties zo objectief mogelijk te houden.

Wat is het verschil tussen de Grote Arcana en de Kleine Arcana in tarot?

De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten die belangrijke levenslessen en spirituele thema's vertegenwoordigen. Deze kaarten worden vaak gezien als de meest invloedrijke kaarten in een tarotlegging. De Kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten, verdeeld over vier kleuren (Staven, Bekers, Zwaarden en Pentakels), die meer alledaagse situaties en gebeurtenissen weergeven.

Hoe kan ik mijn intuïtie ontwikkelen bij het lezen van tarotkaarten?

Om je intuïtie te ontwikkelen bij het lezen van tarotkaarten, kun je regelmatig oefenen met leggingen, mediteren op de kaarten en hun betekenissen, en vertrouwen op je eerste indrukken bij het interpreteren van de kaarten. Geef jezelf de ruimte om te leren en te groeien in het proces, en wees niet bang om fouten te maken.

Hoe vaak moet ik tarotkaarten leggen?

Er is geen vastgesteld aantal keren dat je tarotkaarten moet leggen. Sommige mensen leggen dagelijks kaarten voor zelfreflectie, terwijl anderen ze alleen leggen wanneer ze begeleiding zoeken of voor belangrijke gebeurtenissen. Het belangrijkste is om te doen wat voor jou het beste aanvoelt.

Moet ik mijn tarotkaarten reinigen en zo ja, hoe doe ik dat?

Het is een goed idee om je tarotkaarten te reinigen om eventuele negatieve energieën te verwijderen en ze opnieuw af te stemmen op je eigen energie. Je kunt dit doen door de kaarten te reinigen met rook van salie of palo santo, ze in het maanlicht te leggen, of door ze te omringen met reinigende kristallen zoals bergkristal of seleniet.

Is het mogelijk om online tarotkaarten te leggen?

Ja, het is mogelijk om online tarotkaarten te leggen. Er zijn veel websites en apps die gratis of betaalde online tarotleggingen aanbieden. Hoewel dit misschien niet dezelfde persoonlijke ervaring biedt als het leggen van fysieke kaarten, kunnen online tarotleggingen nog steeds waardevolle inzichten en begeleiding bieden.

En van daaruit ga je verder naar het ‘heden’ om vervolgens een blik op de toekomst te werpen. Neem de komende dagen, bijvoorbeeld vier dagen achter elkaar, deze 10 kaarten ter hand en loop ze even door. Weet je de steekwoorden nog bij iedere kaart? Als er een kaart is die je maar niet kunt onthouden, pak dan een uitgebreider boek over tarot.